Be kategorijos

Erasmus + projekto „Little Hands Great Jobs“ partnerių susitikimas

2019-12-04. Antroji diena. Atrandame daugiatautį ir daugiakultūrį paveldą Lietuvos sostinėse: Aušros vartai ir Marijos kultas. Rusėniškoji ir katalikiškoji Vilniaus dalys. Unitų palikimas Bazilijonų vienuolyne. Šv. Kazimiero, Lietuvos globėjo, kultas ir jo ženklai Vilniuje (kanonizavimas, Šv. Kazimiero bažnyčia, Kaziuko mugė, vėliau – šv. Kazimiero koplyčia katedroje). Vazų barokas. Didžiojo ir mažojo Vilniaus geto vieta ir likimai. Prezidento rūmai. Pirmoji Vilniaus psichiatrijos ligoninė – bonifratrų vienuolynas. Vilniaus universitetas. Jėzuitų palikimas Lietuvoje. Universiteto observatorijos ir Didysis kiemai. Šv. Jonų bažnyčia ir Johano Kristupo Glaubico palikimas. Vilniaus baroko mokykla. Sgrafito technika atliktų freskų apžiūra Filologijos fakultete. Vilniaus katedra. Valdovų rūmai. Gedimino pilies bokštas. Apžvalginė ekskursija po Trakus, po Karaimų gatvę, pusiasalio ir salos pilies prieigas. Aplankę Vilnių ir Trakus, paskanavę tradicinių kibinų vakare grįžome į Kauną.

Už puikiai parengtą programą – nuoširdi padėka gimnazijos istorijos mokytojui Domui Boguševičiui ir mūsų gidui, VU studentui Domui Lavrukaičiui.

Dėkojame gimnazijos mokytojai Deimantei Jankūnaitei už pagalbą ir patarimus bei puikios komunikacijos atmosferos palaikymą šios dienos projekto veiklų etape.